Să paștem cu toții sănătoși și fericiți!

Hristos a înviat!
Așa m-a învățat mama să spun în ziua de Paște, iar bunica mi-a explicat că această propoziție ține loc de salut 40 de zile. Mi se părea ciudat ca, timp de o lună și ceva, să nu mai spun “Săru’mâna”, ci “Hristos a-nviat”, așa că, le spuneam pe amândouă. Măcar știam o treabă!
După cum știți, eu nu cred în dumnezeu. În cazul meu știința a învins. Am citit și biblia, am citit și poveștile egiptenilor, dar pentru mine au rămas niște povești. A, știați că pe vremea faraonilor, unii egiptenii credeau că soarele este mâncat în fiecare seară de un porc? Mda, unele povești sunt mai amuzante decât altele.
Dar să revin, am botezat ploada, m-am căsătorit în biserica neagră din parcul Tăbăcăriei (de popa Picu, un preot cum rar am întâlnit), dar toate astea le-am făcut mai mult din respect pentru cei din jur. Înțeleg nevoia omului de a crede în ceva și o respect. Nu înțeleg habotnicia, dar după cum spuneam, extremismul îi afectează pe cei slabi. Cei puternici vor avea mereu mintea deschisă pentru moralitate și înțelegere.
Fii-mea crede în dumnezeu, iar eu nu i-am spus niciodată nimic. Este decizia ei să aleagă ceea ce îi va împăca sufletul. Tot ce o pot învăța este că, în ciuda a tot ce se întâmplă pe pământul ăsta, ea trebuie să-i ajute pe cei vulnerabili, să respecte toate ființele, să păstreze acele tradiții care consideră ea că i-au adus fericire, să o învăț că toți oamenii sunt egali, dar și să prețuiască viața.
Acestea fiind spuse, familia Duca vă dorește un Paște fericit cu cei dragi, fie ca lumina, întreținerea și alte facturi să nu vă afecteze buzunarele, sănătatea să vă intre-n case și covidu-curului să vă ocolească.
Bună dimineața, frumoșilor!

Pîs: eu voiam să vă spun “Să paștem fericiți cu toții!”, dar dom’ Duca a zis că mai bine vă dorim tot Paștele din lume! ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: