Genocid contemporan

Neața! Citesc și mă îngrozesc.
A fost semnat un acord între m.a.i. și patriarhia română pentru împărțirea luminii și a sfintelor paști. Pentru că, nu-i așa, după ce s-au găsit soluții pentru toate problemele create de covidu-curului, necesitatea unei lumânări aprinse este la fel de importantă ca asigurarea de personal în instituțiile medicale.
Păi, ce facem, dom’ne? În loc să ajutați sistemul de sănătate, voi vă plimbați cu lumânarea din casă-n casă? Oare câți bătrâni ar avea nevoie de cineva care să le facă piața? Câte spitale au nevoie de voluntari care să ajute la curățenie, la aprovizionare, chiar și la cărat targa? Și voi trimiteți organele la colindat cu covidu-curului? Rușine! Până și musulmanii extremiști și-au revizuit tradițiile de a se ruga în grup, iar românii încă speră ca o lumânare aprinsă să le mântuiască păcatele anuale.
Voi vă dați seama câtă lume este pusă în pericol prin acțiunea asta? În primul rând, organul plimbăreț, unii cu familie, cu plozi acasă, cu părinți, rude. În al doilea rând, cetățenii neinstruiți (să nu-i fac proști chiar din prima).
Dom’ Vela, da’ matale și cu nea preakkfericitul daneel nu treceți la plimbat lumânarea? Că doar e vorba aia să dați exemplu cum se face, nu? Hai, ia să vezi cum cad pe spate toate babele când l-or vedea pe hAuritu’ la ușă! Sau mai bine, trimite-l la Țăndărei călare p-un cal alb, să-i salveze pe amărâții ăia de la foc etern.

Mda, încă o dovadă că în România politica dictează tot! Ce vedeți voi acum, în perioada asta, se numește genocid. Iar de vină sunt cei care au dat ordin, cei care îl îndeplinesc și cei care deschid ușa.

Bună dimineața, frumoșilor! Și nu uitați că, a crede în vreun dumnezeu este o alegere proprie, responsabilă, care vă aduce speranță, nu obligație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: