Libera exprimare și extremismul

Neața! Am dat peste niște comentarii jignitoare la adresa unei persoane care doar și-a spus părerea referitor la politică. Hai să facem o mică analiză asupra extremismului.
În primul rând, extremismul este pentru proști. Nu oameni neinstruiți, ci proști. Un om nu poate avea pretenția la maturitate când, în loc să vină cu argumente într-o discuție, se apucă voios de jignit. E exact ca aia cu “du-te dracu’ dacă nu-ți place jucăria mea”. Vrei să-ți demonstrezi istețimea, vino cu argumente sau, în semn de maturitate, cere mai multe informații, poate n-ai înțeles contextul. Chiar dacă nu ești de acord, asta nu-ți dă dreptul să jignești. Libera exprimare este atât de prost înțeleasă de mulți dintre noi, iar la o primă vedere chiar ignorată.
Cu riscul de a repeta ce am mai scris, când ești tânăr poți fi numit neinstruit, din cauză de lipsă de experiență. Dar când ai o cârcă de ani în spate, se presupune că ai adunat ceva în tolba cortexului, iar eticheta de neinstruit se înlocuiește ușor cu cea de prost.
Acestea fiind spuse, mesajul meu este strict pentru cei care intră cu ghetele murdare pe pagina mea. Băbăieți, luați cu petarde!
Bună dimineața, frumoșilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: