De la mandolină la rasism

Neața! Dau să caut și eu ca omu’ despre “baru’ de negrii” a lu’ tanti sârmă de voluntari, și găsesc un mic bonus. Cică orban este egal cu dragnea. Noo, că și asta aleargă inorogi cu cercul. Înțeleg să te strofloci cu legarea țevilor cu sârmă, dar să începi a broda fluturași pe calorifere, asta e adevărata artă de bătut câmpii. Nu i-a convenit când a spus ăsta de ea că și-a numărat… bordurile tot mandatul, dar consecințele le văd bucureștenii în pufoaicele de casă. Păi, să vină cu argumente solide, să-i dea cu mandolina peste nas lu’ Orban, nu cu jigniri rasiste demne de partidul din care face parte. Io cre’că a stat prea mult pe lângă (gu)ȘărbanNicolae, că numai ăla tre’ să se șteargă la gură după fiecare propoziție. Eu știu că, atunci când contrazici pe cineva, îți aperi curu’ cu dovezi, cu justificări palpabile împotriva acuzațiilor ce-ți oxidează cercelu’ din nas. Atunci când îți sare sârma din cur de draci, e semn că te apasă mersu’ la budă. Zic și io, nu dau cu paru’! Cât despre folosirea cuvântului “jihad”, i-aș sugera să-l înlocuiască simplu cu “război”, că plm, în România nu există războaie sfinte, iar ea, oricât s-ar pastramifica, n-o să-i pupe nimeni moaștele.
Da, nici nu știam eu că premăreasa dă bucale e sfânta sârmă de voluntari.

În fine, să nu credeți că am început să-l înghit pe orban, deși ultimele acțiuni arată că își păstrează drumul, nu a luat-o încă pe arătură. Dar aș avea o mică nelămurire referitor la numirea directorului de la Apele Române Maramureș, mai precis Sistemul de Gospodărire a Apelor, că doar știu cu ce se mănâncă.
Angajat de doi ani, a fost numit în funcția de director, deși contractul colectiv de muncă prevede ca persoana care ocupă o funcție de conducere să aibă 8 (opt) ani de experiență. În plus, mama respectivului este inspector, direct subordonată lui, iar unchiul inginer în cadrul instituției.
Don’orban, ne vindecăm dracului de psdism? Chiar nu era niciun angajat mai competent în aceea instituție, cu ceva mai mulți ani în plimbatul hârtiilor?
(Aștept mesaje în privat referitor la ce se întâmplă în aceea instituției. Garantez discreția.)

În rest, noi am făcut bradul aseară, bestiile stau de pază să nu care-cumva să fure cineva globurile, chiar mi-au și arătat unde să le pun. Să vedem de câte ori leșină bradul până la Crăciun, că e chiar lângă calorifer, și la noi nu a ajuns fireasârmăncur încă.

Bună dimineața, frumoșilor!

Pîs: vă doresc o săptămână călduroasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: