900 de exemplare de șters la cur

Neața! Văd că fireasârmăncur tot cu ligheanu agățat umblă. Nu tu apă caldă, nu tu căldură, dar e bine că bugetul a permis umflarea arhiepiscopiei, că au început ăștia să arunce cu bani.

Știrea: arhiepiscopia Bucureștilor distribuie peste 900 de exemplare din noul testament cu psalmii către principalele spitale din capitală.
Așea!

Acu’ 5 ani era să dau colțu de vreo două ori, dar am avut noroc cu vigilența și profesionalitatea unor asistente (pe care le-am speriat de cre’că și acum mă pomenesc). În fine, în spital îmi zice o bătrână, cu vârstă de străbunică, după o mini-conversație despre diverse boli și afecțiuni:
– Lasă mamă, că cu ajutorul lui dumnezeu ne-om face bine cu toții!
– Păi și noi de ce luăm pastilele atunci? Să facem statului pagubă? De ce dracului (cu accent pe „dr„) mai există doctori si cercetători? Dacă ieșim ca vacile la păscut și ne mirosim bășinile în coșmelii aurite, pupăm icoane bălite și mâini de popi cu burți de merțane, ne vindecăm de orice boală? Sau e pe preferințe și cu boalele-astea? (asta scriam în 2014, în ziua discuției)

Și să revenim la oile noastre! Deci, biserica face o donație sub formă de maculatură către anumite spitale, că exact de asta au nevoie pacienții. Păi, bine bre, preacurvitule, tu când te-mbolnăvești te tratezi cu psalmi? Asta e noua metodă revoluționară de vindecare? Nu mai bine le dădeai tu contravaloarea hârtiei și cumpărau niște medicamente și consumabile, știi tu, d’alea de pacientul trebuie să vină cu ele de acasă! Am auzit că sunt doctori care cumpără din salariile mărite tot soiul de mărunțișuri pentru a-și face meseria, pentru că psdeu a gândit bugetul pentru sănătate cum calculează veorica raza cercului. Și te gândești așa, că toate taxele și impozitele plătite din salariu s-au dus pe plimbări cu elicopterul până la budă. Pe bune?
Dau în sindromul tourette când citesc știrile, vă jur!
Bună ziua, frumoșilor!

Pîs: eu cred că fireasârmăncur citește psalmi pentru repararea țevilor. Să vedeți voi cum transformă asta apa rece în caldă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: