Numărăm purici

Așea. Că tot am pauză, citesc știrea cu porcii și veterinarul.
Un primar s-a gândit să înființeze o asociație care va milita pentru drepturile râmelor, în răspuns la minunata directivă a lu’nenea cu marmotele. Eh, știți voi, dæa!
Ce mi s-a părut cumva comunisto-suspect este o prevedere la directivă, aceea că un proprietar de porci nu poate avea mai mult de 5 bucăți, iar dacă scroafa și-o întinde de prea multe ori, este nevoit să se înregistreze ca mini fermă. Te doare mintea, știu!
Mă, eu zic să vă numărați gândacii, carcalacii, ploșnițele, păianjenii, vedeți voi ce vietăți mai găsiți prin casă, și faceți repede înregistrarea ca mini fermă. Nu de alta, da’ să le dăm de muncă la ăștia de împing hârtiile prin Camera de Comerț. Dacă vă pregătiți acum, vă va veni mai ușor la vară când vine valul de țânțari și muște. A, să nu uitați să le puneți etichete cu nume, că îi băgați în rândul lumii.
Îmi este sincer milă de ăștia de aveți patrupede. Vedeți că tre’ să chemați veterinarul când le dați cu soluție antipurici, să nu uitați de pomană și, mai ales, ciubucul doctorului.
Maaare ți-e grădina, Liviule!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: