Mergem la vot

Neața! Mă bucur să văd că nu am extremiști în listă. Că putem conversa civilizat indiferent de alegerea fiecăruia. Știu că unii vor vota cu Iohannis, alții cu Barna, am auzit că sunt câțiva care-l preferă pe Paleologu, chiar este un domn care-l va vota pe Cumpănașu. Și mai știu și că am câțiva urmăritori care vor vota cu veorica. Ăia stau pitiți, dau cu raportări, deși, dreptul la exprimare face parte din doctrina democratică.
Extremismul dă dovadă de minte închisă, limitată de conservatorism, un fel de frână pusă evoluției. De aceea am ales să nu mă bag în niciun partid. Politica trebuie tratată cu mintea deschisă, cu biciul într-o mână și scaunul în cealaltă. Noi trebuie să-i dresăm pe aleși, nu ei pe noi. De nevoile noastre trebuie să țină ei cont, nu de ale lor.
Mâine este prima zi de vot în diaspora. Aș fi putut să cad pe muchia cealaltă, să nu-mi pese de situația din România. Dar după ce străbați Europa, vezi că la alții se poate autostrăzi, spitale, școli, civilizație și societate morală, cumva neatinsă de corupție, intri în România unde poți mirosi atmosfera acră și râncedă. Și aș mai fi putut să-mi fac concediile în alte țări, că doar nu muncesc pe nasturi. Dar parcă nicio plajă nu e ca cea pe care am copilărit. Dimineața nu cântă nicăieri în lume păsărelele ca la bunica în Tomis 3. Știți voi, sentimentul ăla de siguranță și căldură!
Dar gata cu nostalgia, avem treabă! Mergem la vot, că atât putem face. Eu nu o fac pentru mine, ci pentru cei dragi din țară. Ştiu că-mi împărtășesc gândirea și măcar cu atât pot să ajut. Deci, votez! Și mâine dimineață o să vă și spun cu cine și de ce, deși sunt mulți care deja știu!
Bună dimineața, oameni frumoși care-mi sunteți! ❤

Pîs: nu uitați, #muiepsd! 😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: