Candidatul Kelemen

Neața! Pe locul al patrulea din buletinul de vot se află Hunor Kelemen, liderul partidului Uniunea Democrată Maghiară din România, în caz că vă întrebați de la ce vine ude-mereu! Mda, mă chinui să nu fac bășcălie, vă rog să mă iertați! Candidatul de față este veterinar de meserie, cu o dragoste pentru cultură și tradiții. A fost ministrul culturii o vreme, a scris cărți de poezii, a primit Ordinul Steaua României și Ordinul Crucea Mijlocie al Republicii Ungare. Cum citesc, așa vă scriu, că mi s-au sterpezit ochii de atâtea ordine câte a luat. Este a treia oară când candidează la președinție, prima fiind în 2009 când a luat 3,8.

Așea! După ce a făcut mișto de programul psdeului de guvernare, cică-i făcut între două beri, a decis să-i acorde votul de încredere lu’ viitoarea tută a țării. Nu știu exact cu ce s-a ales, dar parcă avea mai mult păr pe vremea aia. În fine, s-a întors împotriva peneleului, și tot băga fitile că se încearcă un soi de denigrare a maghiarilor. Eu din ce am citit despre el, este un om care țipă în gura mare că vrea pace între români și maghiari deși, vă spun sincer, nu știu când dracu a fost război. Dar când vorbești într-una de ceartă, ajungi să te cerți, nu? Bine că i-a luat pe psdiști și pe aldiști în brațe, că s-a ales cu prafu de pe tobă.

Tot ce iese din gura lui este de domeniul paradoxului! De la o zi la alta mai vine cu vreo idee, cumva în contradictoriu cu alte afirmații sau susțineri. Ciudat mod de a face politică! A fost de acord inclusiv cu revocarea doamnei Kovesi, cică raportul prezentat de Toader are sens. Dar când a venit și moțiunea cu dedicație pentru Tudorele-mamă, a votat pentru demiterea lui și mai că nu l-a scuipat! Toate acțiunile lui din ultimii 3-4 ani sunt un dute-vino, dezbracă-te că te…, îmbracă-te că nu te…! A votat modificările Codului penal aduse de psdeu, dar a susținut referendumul pe justiție, chiar aplaudând cele două întrebări, implicit pe Iohannis. I-a amețit și pe psdiști de fiecare dată când se pregătea câte o moțiune. Ude-mereu era ăla care se comporta ca o drama-queen sau divă, că se mai gândește, că nu intră, că parcă peneleu are dreptate, dar totuși hai că-i mai dă o șansă guvernului. Dracu’ să-l mai înțeleagă! Exact înainte să intre dragnea la răcoare, Kelemen a rupt protocolul de colaborare cu alianța urât mirositoare, și s-a întors împotriva guvernului de zici că nici nu l-ar fi susținut vreodată.

Acum candidează pentru a treia oară, de data asta cu sloganul ”respect pentru toți”. Nu știu care toți, că parcă-l văd că-și schimbă sloganul cu ”respect pentru mulți”. Din ce am citit, omul ăsta și-a schimbat susținerea față de guvern în funcție de cum bătea vântul. Pare o persoană ușor de influențat și cumpărat. E de apreciat că tot ce zice pare împăciutor, dar nu poți să dansezi vals și cu lupul și cu Scufița Roșie de dragul coșului de bunătăți. Mai adăugați și voi, că sigur nu am acoperit tot!

Bună dimineața, frumoșilor!

One thought on “Candidatul Kelemen

  1. Kelemen Hunor este candidatul de umplutură obligatorie, cam cum este pe la unele comisii. Dacă sunt prea mulţi albi ne trebuie şi câţiva negri ca să nu pară că sunt comisii rasiste. Dacă sunt prea mulţi bărbaţi obligatoriu băgăm şi nişte femei ca să nu zică lumea că suntem sexisti şi tot aşa. Şi uite aşa, pentru simetria şi sinergia faptelor, musai să-l avem şi pe Kelemen.
    Kelemen nu reprezintă ţara asta, de fapt, el e ca oaia vopsită, nu-i nici ţap şi nici berbec, e ceva acolo, ceva nu foarte ţipător dar destul de enervant, cam ca musca aia care bâzâie şi nu pleacă decât dacă o izbeşti cu ziarul de ecranul televizorului şi o izbeşti nu fiindcă îţi place să omori neapărat o fiinţă ci fiindcă ştii că vine de pe căcat şi nu vrei să te atingă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: