Candidatul Barna

Neața! Cică azi vorbim de Barna! Tinerel, frumușăl, place la babe, dar se pare că are succes mare și la astea mai tinere. Am tot căutat să văd ce mișcări a parcurs din 2017 pân’acu, dar n-am găsit mare lucru. Nu tu un dosar penal, nu tu o bănuială, o piatră aruncată câș, zici că-i neam cu Papa. Și zic să tastez simplu ”dan barna dosar penal”! Ce credeți că-mi apare? Latrina3 cu știri desprinse parcă dintre dinții lu dragnea! Pe bune? Nu aveam cum să vă prezint asemenea aberații, încerc să nu-mi murdăresc coperta viu colorată cu maroul lor!

Dar să revenim la ce a zis măcar, că de făcut n-a prea avut cum și când! A fost mereu de partea protestatarilor, s-a băgat și printre ei chiar (veorico, tu nu ai oole așea mari). Partidul lui s-a ocupat de ”fără penali în funcții publice”, o inițiativă pe care au luat-o în râs psdiștii. A cerut demisii din orice poziție și de câte ori era necesar, fiind ăla care prin iunie 2018 ne-a atras atenția că dragnea e în stare să dea foc țării ca să-și scape pielea. Și-a unit puterile cu Cioloș, un personaj care era și este mult mai popular decât el, după părerea mea. Anul trecut a invitat-o pe Kovesi în partid, dar a fost refuzat elegant de doamnă. Făcând o paranteză, voi realizați ce ar fi însemnat un partid cu Kovesi membru? Îmi curge o băluță-n colțu gurii numai când mă gândesc! În fine, ne dăm două perechi de palme și ne trezim!

L-a susținut pe Iohannis în lupta cu psdeu, a recunoscut că l-a și votat, deci iese din discuție ipocrizia. A avut câteva tentative de pus bețe-n roate la anumite acțiuni de zdrențuirea legilor de către ciumați. A încercat chiar o plângere la marele strâmb cu ochelari care-și spunea avocatul poporului la vremea aceea, referitor la ordonanța de urgență pe justiție. A primit un ”să vedem” peste nas, că-l durea p’ăla la bască de popor! Tot el a solicitat de câteva ori un referendum pe justiție, că se tot bătea cu morile de vânt în parlament. Mai țineți minte când psdiștii le interziceau useriștilor să intre în ședințe? Eu n-am uitat! Aduseseră jandarmii și-i amenințau că le rupe capul! Asta pe vremea când dragnea încă trăgea sforile!

Am intrat puțin și pe pagina lui de campanie! Nimic impresionant, parcă nici nu se străduie să câștige alegerile. De fapt, nici sondajele nu țin cu el, acesta oscilând între locul trei și patru. Tot ce am înțeles eu din campania lui este că se va lupta cu toți corupții, pentru că asta face din 2017, de când s-a decis să aibă voce în politică. În rest, nimic concret, tangibil. Dar nu din vina lui, serios! Presupun că așa e în politică, dacă nu ai un socru politician să te propulseze sau ceva grade de rudenie cu vreun pupincurist parlamentar, trebuie să dai din coate. Fiind o față nouă în politica românească, ne uităm cu reticență către el. Dar, până acum, este al doilea candidat care se luptă cu corupția, poartă eticheta unui singur partid, și nu pare să fii uitat de ce a intrat în horă. Dar vom vedea! Acu’, mai adăugați și voi ce mai știți, să completăm și tabloul acesta.

Bună dimineața, frumoșilor!

6 thoughts on “Candidatul Barna

  1. Îmi place Dan Barna tocmai pentru cele enumerate mai sus. Dar mai face şi altceva. Face campanie electorală de bun simţ. Adică e genul care se duce din uşă în uşă şi le spune tuturor ce planuri are pentru ţară. Genul ăla de campanie în care contează doar planurile de viitor şi modul prin care se pot duce la îndeplinire. Genul de campanie prin care vrea să te facă să înţelegi că este importantă şi implicarea ta proprie pentru bunul mers al lucrurilor. Şi nu promisiuni electorale ori plase şi găleţi cu pungi cu zahăr şi sticle cu ulei. Şi nici împroşcarea cu noroi a contracandidaţilor, adică ceea ce pesediştii şi alţii ca ei o numesc campanie electorală.
    Dan Barna face o altfel de campanie, o campanie electorală, o campanie pentru electori cum ar veni. Cam asta e ceea ce am înţeles eu până acum.

  2. initial ma enervai cand am vazut ca el e candidatul aliantei nu Ciolos, eu fiind membru PLUS, mi-a trecut cand l-am auzit pe Ciolos vorbind care e adevarata miza a aliantei, toti dintre noi nu ne facem iluzii ca alianta USR-PLUS va castiga prezidentialele, insa adevarata miza este guvernarea cu Ciolos prim ministru, el v-a fi garantul unui guvern integru chiar in alianta cu alte partide, in orice caz NU PSD!

  3. Dl. Barna are un contracandidat puternic în actualul președinte, din punctul meu de vedere ar fi un bun președintele dar nu cred că va avea mare succes. Barna cu Cioloș ar face echipă bună și ar fi un tandem de valoare în politica europeană. Eu sunt pro Iohannis dar mi-e tare frică de prim-ministrul care va fi numit. Orban nu va fi potrivit pentru că are multe rebuturi in partid și el personal nu este un personaj in care poți avea încredere.

    1. Ah, cumva ai vorbit pe limba mea. Cu mențiunea că, chiar dacă l-am votat acu’ 5 ani, mă așteptam la mai multă mișcare din partea lu’ Iohannis. Bine, l-am votat că mi se părea răul mai mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: