Candidatul Paleologu

Neața! V-am spus vreodată cât de mult urăsc traseiștii politici? Știți voi care, că doar v-am dat la școală! Ăia care sar din floare-n floare (ca să nu zic din sulă-n sulă, că se supără mimozele) și își întind trompeta către cele mai colorate pajiști.

Aș putea să-l compar și pe Paleologu, că după ce am citit despre el, mi-am pus întrebarea dacă nu cumva are bătături în tălpi de cât a bântuit din partid în partid. Mă, omul ăsta e chiar pricipialist, parol! Motivul zburatului lui a fost întotdeauna sictirul pe care l-a afișat atunci când nu se pupa cu anumite compromisuri. Mereu a avut oareșce cuvinte la el, cam la fel ca idolul lui, Băsescu! Și mereu a fost extrem de sincer, recunoscând că el făcea pipi în țarc, și nu maimuța familiei.

Așea! Și acu’ bârfele, că nu te poți numi coana Tanța dacă nu-l cați de izmene rupte-n cur! În 2009, pe vremea când era ministrul culturii, conform unui raport al Corpului de Control al Guvernului s-a descoperit că Ministerul condus de el a cheltuit ilegal 26 de milioane de euro, pe niște lucrări de construcții cu ajutorul drepturilor de autor, care au vizat în special muzeele naționale din București, Cluj Napoca și Iași, iar ministerul a trebuit să rectifice de cinci ori bugetul instituției pentru a le realiza.Din punctul meu de vedere, muzeul este ceva care ar trebui să ne atragă atenția, că fără istorie nu am știi cum se bagă furculița în ochiu’ vecinului. Dar ce te faci când manevrele făcute poartă etichete de drepturi de autor, iar firma nu a fost nevoită să liciteze pentru a obține contractul respectiv. În felul ăsta, s-a ocolit departamentul achiziții, iar compania respectivă și-a mărit consistent profiturile. Nu s-a găsit nicio legătură cu ministrul de atunci, Paleologu, deh! Dar miroase cumva așa, a jonglerii profesioniste!

Din pedele a plecat la pemepe, după idolul lui. Cum ziceam, pricipialist! Și tot din pricipiu, după un an a fugit la penele, că nu-i mai plăcea în ce ”fiasco” s-a transformat. Din penele a fost exclus tot pe motiv de gură mare, că nu și-ar ține părerile pentru el, neam! Ce să-i faci, așa e când stai prea mult pe lângă Băse, începi să îi aliniezi pe toți!

Ce mi-a plăcut la el este că trântește expresiile potrivite pentru orice situație. Are în buzunar cuvintele și cultura necesară să-ți exemplifice tot ce mișcă în jurul lui. El e ăla care i-a trimis pe politicieni la controale pisicopupu, a împărțit pipe pe stradă, și a zis de Gorghiu că a călcat pe greblă. Bine, a zis atât de multe, de vă jur, mi-ar trebui vreo două zile să le citesc și să vi le pun pe pereți. Și le zice cu perdea, că e mai bine crescut decât mine! Chiar m-a amuzat!

 Omul știe ce vorbește! Nu se știe ce va face, iar pe noi asta ne interesează, că din gură dau toți! Bine, ca el nu am auzit nici unul dintre cei 14, recunosc. Nu mi se pare de lepădat, dar trebuie să vă spun sincer că e prea deștept să fie președinte. Cunoaște prea multe manevre de învârtit să-l cred că scoate țara din noroi! Iar dacă nu-l avea pe Băsescu în spate, probabil că nu auzeam prea des numele lui. Vedeți voi, cin’s-aseamănă, s-adună! Mai completați și voi cu ce mai știți, să nu lăsăm piatră neîntoarsă!

Bună dimineața, frumoșilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: