Candidatul Iohannis

Neața! Vă ziceam că mă apuc de puricat candidații în ordinea dată de bec. Știu că mulți dintre voi veți vota cu Iohannis! Despre el scriu azi! Și vă spun că și eu am votat tot cu el acu’ 5 ani! Era răul mai mic, că doar nu votam cu ponta! Vă spun, confruntarea dintre ei doi  a fost savuroasă! Pe o parte, puiemonta cu aerele de băiețaș dă cartier, și pe cealaltă parte, un domn proaspăt apărut pe ecrane, de o calmitate cum rar vedeam la un politician pe vremea aceea. Nu știam mare lucru despre el, dar citisem ce ziceau locuitorii Sibiului, unde fusese primar. Și toți îl lăudau! Fusesem și eu în Sibiu în trecere, și vă spun sincer, am fost impresionată de curățenia orașului comparativ cu Constanța mea zdrențuită de mazăre. Pe partea politică nu știam nimic despre el. Ca în orice campanie electorală, au început cu scărmănat istoricul legal al fiecăruia. Iar pe Iohannis l-au găsit cu șasă case, din care două în centrul orașului, cu ceva ambiguități la achiziție. Investigațiile au arătat că, într-adevăr, casele au fost evaluate modest și vândute cui avea banu-n buzunar, de către sașii care au părăsit țara imediat după revoluție. Dosarele întocmite în urma plângerilor au fost clasate, cel puțin asta reiese din căutările mele. Iar averea familiei a venit în urma meditațiilor și chiriilor obținute în decursul anilor. Din nou, asta am citit prin câteva pagini, plus declarații. Că este adevărul sau nu, nu vom știi!

Apoi, a venit și știrea latrina3 cu ”Iohannis a vândut copii”. Voi vă dați seama ce eforturi au depus ăia de au investigat niște adopții de prin anii ‘90? Conform articolelor mirositoare din 2014, toată lumea știa de această situație, în horă fiind băgați și Iliescu și Băsescu, dar nimeni nu scotea o vorbă. În fine, cu ”Iohannis șase case care a vândut copii la canadieni”, așa și-au atras psdeul niște alegători, că nu prea aveau cum să-l lege de perioada nazistă datorită vârstei.

După ce a fost ales, ne-am dat seama cu toții cât de rar vorbește! În glumă îl poreclisem Terminator, deși ăla parcă vorbea mai repede. Ne minunam că nu-l vedem pe ecrane atât de des. Au ieșit psdiștii să ne anunțe că el e mai mereu în concedii, deși în primul an de mandat majoritatea călătoriilor au fost în interesul țării, conform articolelor citite.

În 5 ani, la cârma țării, a fost nevoit să refuze de nenumărate ori propunerile penale de miniștri ai psdeului, a fost martor mut la modificările legislației de către guvern, a încercat să scoată oamenii în stradă direct sau prin subtilități introduse în discursuri, și a folosit prea mult tact în abordarea problemelor pe justiție. O să spuneți că nu a făcut nimic! Și am să vă dau dreptate parțial! Anumite lucruri trebuiau mișcate de el, cu legea în mână, până să înceapă psdeul să măcelărească Codul Penal sau să modifice legislațiile. Pentru că exact asta s-a întâmplat: dragnea și-a întins tentaculele în toate sectoarele guvernului, a început modificările în justiție pe motiv de aliniere cu UE, dar a mai introdus și câteva virgule menite să salveze penalii din propria ogradă. Iar toate astea s-au spart în mod direct în capul președintelui.

Nu vă spun că-mi place de el, dar vă spun că Iohannis ar fi fost un președinte excelent într-o țară normală, curată de corupție, cu un guvern rațional și integru. În aceeași ordine de idei, vă spun sincer că nu-l pot înghite pe Orban. Nu poți să te dai nepătat când tu încă mai ai rujul lu’ dragnea pe gură! Căutați dacă nu mă credeți! Faptul că penele este în fruntea sondajelor, i se datorează numai și numai lu’ Iohannis. Peneleul și-a pierdut demult credibilitatea în fața românilor, cam de când cu usele, pentru cine își mai amintește.

Eu v-am spus punctul meu de vedere! Am citit ceva, dar vă rog din suflet, dacă mai aveți ceva articole pe care le-am omis, să mi le trimiteți. Poate ne vom face împreună o idee despre cum vor fi următorii 5 ani, în condițiile în care, sondajele ni-l arată pe el favorit. Și încă ceva, nu uitați cine e dușmanu’! Chiar dacă votați usr sau pmp, nu vă puneți bețe-n roate unii altora! Ducem același război cu toții!

Vă doresc o săptămână ușoară, frumoșilor!



3 thoughts on “Candidatul Iohannis

  1. Ai uitat sa mentionezi cat de jeg a fost cand a iesit in fata sa zica ca “nu e oportun” sa o dea afara pe Kovesi. In loc sa le zica ca nu are copie dupa buletin de-a lu 2dorel… sau ievaluarea copiata in 3 exemplare autoentice. A facut o manevra cu pesedeu, ca sa nu-l mai ia DNAul la puricat cu casele, s-o serveasca pe Codruta. Si uite asa ne-a dat cu 10 ani in spate pe justitie. Nici useleul nu l-am uitat. cu ochii aia rosh-inveninati a lu’ crin. nunu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: