La cât mai multe sârme

La mulți ani, tanti Firea! Io vă scriu d’aci, dă la capitală! Nu-i ca Bucureștiul, dar măcar avem și noi borduri p’acilea! Și oamenii sunt altfel, îți zâmbesc pe stradă! Ai zice că-s fumați tot timpul! Să vezi ciudățenii în trafic, ți se dă prioritate, nu auzi cântecul claxoanelor, te lasă să traversezi pe la trecerea de pietoni! Niște fraieri!

A, da’ să vezi trotuare ce-au ăştia pe aici! Cât vezi cu ochii, trotuare fără mașini parcate! Păi, de ce or fi atât de late, dacă nimeni nu parchează pe ele? Au și rampă când cobori să traversezi, bag’samă că nu le-au ajuns banii să pună borduri peste tot! Niște săraki! Să vezi lucru’ dracu’ cu trenurile și metrourile! Una-două dai peste o stație de tren, de metrou! Și cică trenurile astea leagă orașe, tanti! Atâta risipă, mai rar!

Da’ să revin! De ziua matale, Simona a câștigat Wimbledonu’, și-o să se-ntoarcă în țara noastră cu trofeul! Io zic să-i organizați o primire ca anul trecut, pe stadion! Se mai descărca și bucureștenii nițel! Tu continuă să scoți sârma din borduri sau de unde o scoți tu de obicei, noi îți dorim la cât mai multe! Hai, la mulți ani, fmm!

One thought on “La cât mai multe sârme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: