Călătoria cu coronavirus

O mică INTERVENȚIE pentru căpșunari d’ăștia ca mine: dacă aveți de gând să vă întoarceți în România de sărbători, de dor, de frică sau de chichi-bambilici, gândiți-vă mai întâi la CE vă întoarceți. Poate voi aveți grijă să respectați instrucțiunile, dar sunt încă români care se cred invincibili și fără două păhărele de țuică.

  1. Să presupunem că luați avionul. Stați la check-in cu alte câteva sute de oameni, mergeți la budă cu necunoscuți, treceți prin verificările de securitate, apoi stați câteva ore într-un avion cu tuse stereo, panică pasivă și paranoia. Aterizați, apoi stați la coadă la pașapoarte destul cât să vă mirosiți gingiile cu alții ca voi. O singură persoană infectată din toate cele cu care intrați în contact, și vă băgați tot neamul în carantină. (Bine, dacă știți deja, pupați doar soacra. Glumeam!)
  2. Să zicem că luați microbusul. Din ce am auzit, manele, miros de parizer transpirat, râgâieli, aere fasolicești și dureri de… șezut. Opririle sunt cu porția în locuri destul de frecventate de călători, iar igiena va lipsi cu desăvârșire. În plus, orice casieră de benzinărie este un potențial purtător, orice vânzătoare de gogoși vă poate bifa (fără a ști, evident) pe lista celor peste 100 de mii de bolnavi.
  3. Mergeți cu căruța personală, tot tre’ să opriți. Că e benzinărie, că e budă, că e parcare, cu tot cu geluri antibacteriene, contactul cu oamenii este inevitabil. Apoi, de unde știți că nu-l aveți deja? Riscați îmbolnăvirea mamei, a tatălui, a oamenilor în vârstă care sunt predispuși la forma mai gravă a virusului? Îi vreți pe conștiință?
    Și nu în ultimul rând, chiar plecați de la un sistem de sănătate bine pus la punct la dezastrul din România? Pe bune? Dacă aveți astfel de fugiți, transmite-ți-le că, în cazul în care epidemia îi ajunge, șansele de a se curăța se triplează de îndată ce trec granița înapoi acasă. Au murit oameni din simple pneumonii tratabile, dar cu ajutorul indiferenței unor criminali, a lipsei de personal sau medicamente în spitale. Sănătatea în România este din ce în ce mai șubredă datorită politicienilor care și-au scos scamele din buric în loc să-și ajute semenii, nu mai vorbim despre ce-i care i-au votat. Gândiți rațional și moral. Nici vouă nu v-ar plăcea să vă umple nimeni de păduchi, nu?
    Nu dați vrabia din mână pentru cioara de pe gard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: