Ghiolbănisme

Neața! Văd tot soiul de păreri și tabere despre incidentul cu vatmanu’. Pe mine mă doare la bască, unde locuiesc eu regulile se respectă în procent mai mare decât în România.
Dar ce voiam să zic, clipul cu vatmanu mi-a adus aminte de nenumăratele incidente de pe vremea când nu eram căpșunăreasă și făceam acrobații cu ploada de mână sau în mașină prin Constanța (orașul natal unde o să mi se împrăștie cenușa ca s-o respire bulangii ăia de pescăruși). Și să-i luăm pe rând!
Unul ar fi vecinu’. Știți voi, ăla de ba își dărâmă pereții, ba își montează lustra, ba e tare de-o ureche și asculți cu el știrile latrinei. Să zic și de bormașină? Întotdeauna m-am gândit cum i-ar sta cu ea în cur!
Altu’ ar fi scuipătoru’ de semințe. Aș putea scrie cărți despre oamenii ăștia. N-am nimic cu spartul, cu mizeria din urmă am o problemă. Da’ scuipă-ți în buzunare că, la ce imaginație bolnavă am eu, te-aș pune să le aduni cu limba, fttngstf!
Să băgăm în seamă și funcționarele pe post de lămâi din instituțiile publice. Oare tantile alea latră la fel și acasă? Că ți-e și frică să te apropii de tejgheaua unora!
Mai e și șoferul pe avarii. Ăla e un specimen aparte. E ca și cum avariile sunt puterea lui de a opri oriunde, oricând și cât vrea mușchii lui. Îți vine să-l scoți prin țeava de eșapament și să-i explici că nu poți aștepta două minute, că-ți urlă ploada în spate cu pempărsu maro.
Să nu-i uităm pe băbăieții din parcare. Ăia care și-au luat râjniță la mâna a paișpea, au tunat-o cu boxe de la un văr, iar acum stau cu ușile deschise ascultându-l pe guță sau salam la maxim, de nu te poți înțelege om cu animal.
A, și mai sunt și unii șoferi dă bemveu, mânca-ț-aș! Ăia au niște reguli rutiere specifice. Semnalizarea-i pentru proști, iar claxonul e modalitatea de a ne spune “am cucul mic și mă laud”! Îi întâlnești în trafic ca fiind primii la semafor, uneori urcați pe trecerea de pietoni, să nu piardă startul. Alteori sunt trași în cel mai bun loc de încurcat alți participanți la trafic, iar pentru ei trecerile de pietoni sunt decorative, că doar n-or opri bolidu’ să treacă capra. Bine, “șoferi dă bemveu” e cumva un termen generalizat, că nu tre’ să ai musai, poți fi ghiolban și în alte mărci de mașini.
Lăsăm acest subiect deschis și chiar vă rog, dacă mai știți, lăsați în comentarii. Poate îmi mai aduc aminte și de altele.
Bună dimineața, frumoșilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: