Cu cine votez eu

Neața! Dacă tot nu candidează Batman sau Țepeș nici anul ăsta, că doar în ei aș avea încredere oarbă să conducă țara, am zis să îi păduchesc bine pe actualii candidați, să-i caut de dosare și amante. Nu mai are sens să vă spun de cumpănașu, ninel, banu sau ăilalți de care nici nu am auzit. Ăia au neamuri să-i voteze. Noi ne uităm la ăştia mai periculoși: Iohannis, Barna, Paleologu și Diaconu. A, uitai tuta! Și veorica. Așea!
Iohannis – diplomat, cu tact, piano în vorbire, să-nțeleagă tot prostu’, dar și cu un ușor iz de snobism, calitate care mă zgârie. Ușor crispat la confruntările cu psdeu de 3 ani încoace, cu discursuri apăsat susținute împotriva lor, dar cu ochii pe legi, să nu care cumva să-l ardă.
Barna – tinerel, frumușel, cu pantofi șucari, cu discursuri mici și înțepătoare, fără fițuici în buzunar, și cu un prieten de nădejde, Cioloș. Are ceva ouă, pare pus pe treabă, și e deschis la discuții, destul de transparent cam în tot ceea ce face. Până acu’ o lună era curat, apoi s-a murdărit și el de un mic dosărel, dar măcar se lasă puricat și nu se pitește, el declarându-se nevinovat. ‘Om vedea, zise orbu!
Paleologu – citit, cultivat, cu tone de eufemisme și metafore în buzunar, cu toate cuvintele la el, dar ușor ascuns după Băsescu. Să nu uităm de manevra cu drepturile de autor când, prin nu știu ce minuni, s-au cheltuit suspect de mulți bani pentru renovarea unor muzee, pe vremea când era ministrul culturii. De la știrea asta, m-a pierdut.
Diaconu – actorașul care a vrut să fie președinte. Susținut de un plagiator și un corupt, actorul candidat nu a reușit să răspundă corect și pe subiect la nici un interviu la care a fost invitat. Mie mi-a creat impresia unei marionete în ucenicie, care așteaptă testul final să-și găsească stăpânul.
Veorica – plm, nici nu știu cu ce să-ncep. Umblă mereu cu trei accesorii după ea: broșa, cocu și câte un lingău care să-i gâdile orgoliul de fiecare dată când fute limba română. Analfabetă funcțională, fără pic de cultură generală, cu nenumărate sincope în geografie, a distrus economia țării prin deciziile mafioților care îi suflă-n ureche. Folosește același set de propoziții de fiecare dată când e trasă la răspundere, fără a da lămuriri privind activitatea defectuoasă întreprinsă la cârma țării.

La europarlamentare am votat cu usr plus, acum voi vota cu Barna. În ciuda scamei pe care a achiziționat-o recent, îl văd destul de înfipt, el fiind singurul care a încercat eliminarea corupției din politică. Unii zic că nu e pregătit să fie președinte, că nu are experiență, că e tânăr, de parcă există ucenicie pentru poziția de lider. Nici ceilalți nu aveau experiență, dar asta nu i-a împiedicat să țină piept ciumei. 
Tot ce îmi doresc este să nu ajungă veorica în turul doi, să scăpăm o dată și pentru totdeauna de stalinismul pe care l-au implementat în rândurile conducătorilor numiți. Barna și Cioloș au reușit să mă convingă să scriu despre acest subiect, că doar nu băteam câmpii doar să-i mozolesc pe psdiști. Acu’, eu sper să nu mă dezamăgească, că mai am cuvinte-n tolbă. Mă voi ocupa de acest subiect până la parlamentare, apoi mai vedem, poate încep să scriu despre cai verzi pe pereți. 
Bună dimineața, frumoșilor!

One thought on “Cu cine votez eu

  1. Epică, asta: ”fute limba română”!
    In privinta lui Barna, am aceeasi optiune. Dacă Barna ajunge in turul 2 nu-l văd bine pe Johannis. Parte din electoratul pezedist nu va vota iar altă parte, care merge la vot, va vota impotriva răului cel mai mare, ficusul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: