Optimismul lungește viața

Citeam o știre despre cum oamenii optimiști trăiesc mai mult, cu șanse mai mari să atingă vârsta de 85 de ani. Nu m-am încurcat în date tehnice, alea-s pentru ntelektuali. Ce mi-a atras atenția a fost studiul de 10 ani început pe bărbați în 1986, iar pe femei în 2004. Adică, în ’86 și-au zis să vadă cum funcționează optimismul la masculi, că femeile primeau destul de la Oprah. Abia după 18 ani au realizat că și femeile ar putea fi studiate, că tot își lansase Zukă feisbucu și începuse era poptămăsistă.

Și uite cum ne lungim noi viața dacă ne uităm doar la partea plină a paharului. Că tot ziceam ieri de colorat curcubee, azi vin cu cercetări.

În altă ordine de idei, avem ș-un exemplu de optimist roșu, pe care-l tot așteptăm cu trandafirii pe piept. Să sperăm că nu-s toți din clanul lui la fel de optimiști, că tot despre ei voi scrie și peste 50 de ani.

3 thoughts on “Optimismul lungește viața

 1. Cumva nu te-am mai gasit pe grup (sismb)
  Am gasit o postare si ma gandisem la tine, asa ca am sa o pun aici, cine stie ……..

  Dragilor, caut talente.

  Nu multe, doar unul, de fapt. Caut un scriitor / o scriitoare de monologuri de talk-show. Am deja unul bun, mai trebuie inca unul. Va fi platit, incepand din septembrie.

  Ce trebuie sa stie / sa faca:

  1. Sa fie la curent cu ce se intampla in fiecare zi, in media si in social media. Ce e viral, ce comenteaza oamenii, ce emotioneaza sau enerveaza.

  2. Sa aiba o parere despre asta, ideal ironica, vesela, satirica, muscatoare si care sa dea de gandit.

  3. Sa poata sa scrie o pagina-doua pe saptamana, pe care s-o putem folosi la constructia monologului.

  Referinte: Colbert, Jay Leno, Letterman, John Oliver. Daca nu stiti show-urile astea, atunci cu regret nu are rost sa cititi mai departe.

  Inca ceva: niciun show din Romania de acest tip nu poate fi un reper. Daca va plac astea si le urmariti, de asemenea nu ma intereseaza.

  Caci eu caut o persoana speciala, care vrea sa faca cu mine ceva nou.

  Stiti pe cineva? Sunteti acea persoana?

  Mail pana pe 9 septembrie la lucian@mindruta.ro

  1. Mulțumesc mult. Am vorbit deja cu el, rămâne să-i trimit un text scris în stilul cerut de el.
   Din păcate, mi-a fost suspendat contul pe motiv că nu sunt eu. Am trimis deja toate documentele, aștept să văd dacă mi-l dau înapoi. Până atunci, am pagină de facebook unde putem comunica, chiar dacă nu răspund la fel de prompt. Mulțumesc încă o dată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: