Cân’ te mâncă, tre’s-te scarpini

Neața!
Mă mâncă-n cur ieri să comentez la postarea unui prieten care a făcut o glumă despre mentalitatea românului.

Postarea lui:
“În Anglia s-au vaccinat un milion de oameni și n-au acuzat reacții adverse. La noi nu s-a vaccinat nimeni dar un milion de oameni acuză deja reacții adverse.”

Comentariul meu:
“În UK, din peste un milion de vaccinați, doar 8 au avut reacții adverse. Cu toate astea, numărul celor ce vor să se vaccineze este mai mare decât al bipezilor care “știu ei mai bine”. Din cauza jobului, m-am lovit de astfel de specimene. BillGates vrea să le bage cipu cu 5ge și să le controleze termostatu în casă. 🙄
Orice pădure își are uscăturile ei.”

Așea.
Să vă spun ce mi-am luat de la ăştia de “știu ei mai bine”?
Mă, mânca-v-aș sufletu’, nu vine nimeni să vaccineze forțat. Am prieteni care nu se vor vaccina, dar nu se manifestă ca gheonoaia. Fiecare are dreptul de a decide.
Ce nu pot pricepe unii este că nu-ți poți da cu părerea după ce ai citit jde mii de conspirații. Un om deștept nu-și va pleca urechea la știrile menite să îndoctrineze. În plus, frumos e ca la o glumă, să se răspundă tot cu o glumă, nu opărit.
Da’ ce voiam să spun, o voi spune aici, poate ajunge și la ăştia cu multe studii care știe ei mai multe dăcât o neica nimeni ca mine:
Muncesc în departamentul de plăți al unei companii de recrutare asistente medicale. Pe lângă asta, mă ocup și de rețelele de socializare, bârfe online și recrutare. În ultima lună turele pe care le plătesc asistentelor s-au triplat. Da, cererea spitalelor a crescut, iar noi am avut posibilitatea să trimitem la muncă de trei ori mai multe asistente medicale. Cu sutele, nu cu zecile. De ce? Nu din cauza frigului, vă asigur. Unele spitale au secțiile de covid aproape pline. Asistentele noastre s-au vaccinat sau s-au programat pentru vaccinare. Unele au avut covid, altele au văzut oameni murind de covid.
Și ce credeți? Și în UK există acele persoane care sunt sigure că nu există covid, care știu sigur că vaccinu’ vine la pachet cu vreun cip menit să-i controleze, să nu mai spun de antenele de 5ge arse din Birmingham. Pentru că ăsta e nivelul. Unii nu pot mai mult.
Ce am scris eu mai sus luați-o exact ca pe o bârfă. Nu e o știre, nu e conspirație, ci o mică parte din experiența mea de căpșunăreasă pe tărâmuri regale. Că vă vaccinați sau nu, nu interesează pe nimeni. Este o decizie personală la fel ca o tunsoare nouă. Nu este treaba nimănui ce face fiecare, dar pentru asta este nevoie de respectul ăla despre care tot bat io câmpii p’acilea. Respectați orice decizie, indiferent de sentimentele voastre. O tunsoare nouă nu afectează decât persoana tunsă.

Bună dimineața, frumoșilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: