Amendamente de îngrășat suinele

Neața! Ultima zi de politică, prima zi de… etee, hai! Credeați că pot sta departe? Ha! Stați să vedeți! (E cam lungă lecția, sper să aveți răbdare, că merită)
Deschid un site de știri. Pe prima pagină, primele 4 (patru) știri erau despre nou-nouțul șăf-dă-trib nea Ciolăncuțul sau cum dracu l-o alinta mă-sa când îi schimba scutecele! La toate cele patru articole era aceeași poză, să ne învățăm cu mecla probabil (că la “mooian” fac alergie mimozele). Așea!
Și nea sulă-bleagă ăsta se tot bate cu pumnii în pept că el dă în judecată ba în stânga, ba în dreapta, că i-a amețit până și p’ăia din usereu. Dacă n-are broșă, bate și el ce poate.
Și fiindcă era necesar să ne arate încă o dată cât de mult iubesc ei poporul, au decis să le pună bețe-n roate peneliștilor, și au venit cu amendamente pentru bugetul de anul viitor, buget pe care Orban s-a gândit să și-l treacă sub semnătură. Și le luăm pe rând:

  • 600 de milioane de lei pentru creșterea burselor elevilor (pentru că i-a cuprins mila de bieții elevi tocmai acum, când au fost dați jos de la guvernare)
  • 500 de milioane pentru PNDL (varianta “cum să furi legal”, discutăm noi altă dată și despre asta)
  • 900 de milioane pentru crescătorii de păsări (că și cormoranii e oameni)
  • 260 de milioane pentru programul Mierea în școli (exact ce lipsea că, în rest, e de toate)
  • 310 milioane suplimentarea subvenției pentru motorină, pentru agricultori
    Și, ce era cel mai important
  • 300 de milioane pentru Programul suinelor, că doar nu v-am dat temă de pomana porcului!
    Asta cu “programul suinelor” mi se pare o sfidare directă la adresa poporului, în condițiile în care, fiul deținutului dragnea (ah, ce bine sună “deținut”) a vândut 10000 de porci înainte de ignatul național.
    Acu’, stau io și mă gândesc cu neuronu meu, după ce au furat și au pus economia în toate pozițiile kamasutrei, au reușit să îngroape țara în datorii, au pus numai marionete incompetente în poziții care să le permită a fura în pași de vals, în loc să își asume și să repare alături de noul guvern, psdeii nu fac altceva decât să footă țara în continuare. De aici și nevoia anticipatelor, că nu poate niciun partid să tragă o bășină în parlament fără ca psdiștii să n-o măsoare.
    Ar mai fi multe de discutat pe fiecare mișcare a psdeului din ultima vreme, dar avem timp, că doar săptămâna viitoare vine un an nou de dat #muiepsd.

Acu’, nu mă spuneți lu’ dom’ Duca că iar am scris despre politică, că sigur mă pune să-i fac sarmale.
Bună dimineața, frumoșilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: