Pesede – ciuma roșie

Pentru că jumătate din cetățenii țării au stat acasă, am zis să schimb placa. Eu am plecat din țară, aș putea să-mi pierd timpul cu croșetatul, cu mici decorațiuni, cu plantele mele, cu orice altă activitate decât cu cititul știrilor sau cu scormonit trecutul politicienilor. Am început cu niște mici pamflete adresate unui personaj important în declinul țării, prin care îi expuneam știrile într-un mod amuzant pentru noi, dar înțepător pentru el și foștii colegi de partid. Am avansat la a îi scrie complet agramat primului ministru al țării, o doamnă care a reușit să facă România de râs prin gafele monumentale, atât prin discursuri condimentate cu greșeli gramaticale și geografice, dar și prin conduita defectuoasă de care a dat dovadă la fiecare ieșire. Aceste texte mi-au adus dezactivarea contului de Facebook, încercări repetate de spargere a e-mailului și multe înjurături. Dar am reușit să ocolesc sistemul, și să strâng din nou oameni frumoși pe lângă mine.
Guvernul condus de PSD a avut grijă de legislație, nu de popor. O singură promisiune s-a respectat, aceea a majorării pensiilor. Dar au reușit să-și infiltreze și pensiile speciale pentru ei, pentru că, de ce nu, trebuiesc recompensați pentru munca depusă. Legislația au reușit să o regleze în favoarea corupției, partidul fiind populat cu membri acuzați de trafic de influență și luare de mită. Au promis autostrăzi, spitale și școli. Ce-i drept, pe alegătorii lor nu-i afectează lipsa acestor promisiuni. Ei se deplasează cu bicicleta, se oblojesc cu leacuri băbești și se educă la Antena 3. Și nu-i putem învinui. Sunt oameni născuți și crescuți în comunism, cu o mentalitate stalinistă și cu principii învechite. Le este bine cu sărăcia, pentru că nu au cunoscut niciodată avuția. Le plac cizmele de cauciuc, pentru că se pot plimba liniștiți prin noroi. Evoluția le este echivalentă cu ochiul dracului, iar moaștele le vindecă cataracta. Atâta știu, atâta fac.
Va fi nevoie de multe generații pentru ca România să ajungă la un nivel similar cu cel al țărilor din vest. În primul rând, oamenii trebuiesc educați, instruiți, implementate proceduri în toate domeniile, protocoale și reguli pentru buna funcționare a oricărei activități. Și mai e nevoie și de un instructaj pentru a explica oamenilor de ce corupția ucide. Se pare că nu au înțeles din toate tragediile în urma cărora au murit suflete nevinovate. Și nu vor înțelege prea curând, ne-o spun chiar ei prin lipsa votului, dar și prin continuarea susținerii celor mai corupți politicieni, cei din PSD.
Din păcate, avem o singură viață. Alta, nu mai primim. Nu ne putem irosi această viață făcând educație cu neinstruiții. Dar dacă nu o facem noi, ce lăsăm în urmă?
Așa că, ne motivăm unii pe alții, ne ajutăm cum putem și nu în ultimul rând, facem haz de necaz. A ajuns tuta în turul doi, mare brânză! Eu vreau s-o văd la confruntarea cu Iohannis. Vreau să o văd cum vorbește fără fițuici în față, fâlfâind din tufișuri și țuguindu-și gușa. Atunci o să-i mai scriu o dată, s-o felicit!
Nu ne lăsăm, da? Mergem mai departe, cu #muiepsd, cu bășcălia caracteristică și cu aruncat cu argumente de ce nu e bine cu broșa-n piept!
Hai, că nu-i dracu’ mai negru decât dinții lu’ dragnea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: